Sök

Bubbles with Estelle Graf

Datum22.09.22
ÄmneBubbles with
Text avTeam Byon

Bubbles with Estelle Graf


Vem bor här? Estelle Graaf tillsammans med sambon Enzio, vår hund Bruno och knodd jag har i magen.

Jobbar som? konstnär, Illustratör och driver WAY gallery på Odenplan.

Instagram @estgra Inredning är som terapi för mig. På många sätt påminner det lite om känslan jag får i kroppen när jag målar. Det är häftigt vad “rummet” gör med oss, hur så väldigt små medel kan få så väldigt stor effekt för känslan i en miljö.

En konstnärs vardagsrum

    (6)
    (4)

Vilket är det mest betydelsefulla ting du äger – berätta dess historia och varför det är så speciellt?

En gammal drinkvagn jag ärvt av min farfar tror jag. Sedan min pappa gick bort har den blivit ännu viktigare för mig. Jag är generellt svag för föremål som bär på en historia, jag har mycket memorabilia hemma. Även nya föremål blir snabbt viktiga för att jag skapar en relation till dem. Ibland kan jag nästan tillskriva dem egenskaper. Låter ju lite destruktivt och det kanske det är? Jag är nog lite av en hoarder, jag har jättesvårt att göra mig av med saker.

-

Vad är och betyder inredning för dig?

-


Väldigt mycket, inredning är som terapi för mig. På många sätt påminner det lite om känslan jag får i kroppen när jag målar. Det är häftigt vad “rummet” gör med oss, hur så väldigt små medel kan få så väldigt stor effekt för känslan i en miljö. På samma sätt som en viss komposition och färgkombination kan göra mig lugn och harmonisk kan en annan göra mig stressad och ängslig. Det är ju så konstigt egentligen, att något som är så “ytligt” kan påverka själen så mycket. 


-

Vilket är ditt favoritrum hemma – och varför?

-


Vardagsrummet helt klart! Där är det mest färg och störst fönster, där mår jag bäst. Hade jag bott ensam hade hela lägenheten fått vara lika färgstark, men jag har fått sansa mig lite i respekt för min sambo.-

När människor kommer hem till dig vad vill du att de ska känna? Hur skapar du den känslan?

-

Jag vill att man ska känna sig omhuldad och välkommen. Det ska kännas mysigt och tillåtande att vara hemma hos mig. Det ska liksom kännas okej att tända en cigg inomhus om man vill, då är det viktigt att inte allt är perfekt. Det ska inte göra något om det är en fläck i den vita fåtöljen eller lite kantstött på en byrå. Precis som att jag uppskattar att föremålen i mitt hem bär på historia vill jag att hemmet ska göra det, och då måste det få levas där.

Det ska kännas mysigt och tillåtande att vara hemma hos mig. Det ska liksom kännas okej att tända en cigg inomhus om man vill, då är det viktigt att inte allt är perfekt.

Ett tillåtande hem

    (4)

-

En och samma inredningsstil rakt igenom eller olika för varje rum? Varför?

-

Det är nog lite olika känsla i de olika rummen i lägenheten. Sovrummet har jag medvetet inrett lugnt och mjukt, främst för att det var ett krav från min sambo och köket får gärna kännas lite bistrolikt. Vardagsrummet däremot har fått inspireras av italienskt 70-tal och lustiga huset.


Vilken är den senaste platsen du besökte som gav dig inredningsinspiration?

Paris (som alla andra). Besökte Paris i våras och började känna att jag ville ha fler romantiska inslag i min inredning. Det blir ofta så vilken ny plats jag än besöker - om jag tycker om den - att jag vill ta med mig någonting hem som kan tillföra lite av känslan i den miljön. Kanske är det någon slags förtäckt separationsångest?

Vad är dina tips för att få fler glittrande stunder en dag mitt i veckan?

Tänd vulgärt många ljus, spela riktigt smörig jazz och drick vin (om du inte är gravid som jag då)!

-

Saker eller personer som får dig att bubbla?

-

Mina vänner och alla saker som är vackra.


-

Finns det någon prestation i livet som du är extra stolt över?

-

Att jag vågade säga upp mig och satsa på mitt konstnärskap på heltid.


-

Vad är det första du tänker (på) när du vaknar?

-

Kaffe, mat och på när jag ska få sova igen.


Tänd vulgärt många ljus, spela riktigt smörig jazz och drick vin (om du inte är gravid som jag då)!